Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΝέα« Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε » Καλό μας Απρίλη, ...

« Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε » Καλό μας Απρίλη, από την Ελεάννα Σακαρέλλου & την Αγάθη Ρεβύθη

Αγαπητοί φίλοι , σας καλωσορίζουμε,  επίσημα πλέον στο νέο μας εγχείρημα, και σας το παρουσιάζουμε . Σε αυτήν την ζεστή φωλιά θα βρείτε:

  1. Θέματα υγείας και διατροφής μέσα από γνωστά και άγνωστα , αλλά σημαντικά που μας απασχολούν. 2. Θέματα πολιτισμού, στην ομπρέλα του οποίου συνυπάρχουν, η λογοτεχνία, η συγγραφή, η ποίηση, η τέχνη, το θέατρο,  ο κινηματογράφος, η μουσική, τα εικαστικά .
  2. Στην ετικέτα συνεντεύξεις , θα βρείτε την επικοινωνία μας με ανθρώπους που εκπροσωπούν όλους τους παραπάνω χώρους. 4. Στην ετικέτα Vintage θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε , να θυμηθείτε ή να γνωρίσετε ό,τι παλιό ή ξεχασμένο στο πέρασμα του χρόνου. 5. Στα έξυπνα και χρήσιμα Tips θα βρείτε καθημερινά ζητήματα που βρίσκουν την λύση τους .
  3. Στην ετικέτα Ψυχαγωγία έχουμε προς το παρόν σκιτσογραφίες & ανέκδοτα.

 

Γράφει η  Ελεάννα  Σακαρέλλου  

Η υγεία, ως η  σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία,  είναι το σημαντικότερο δώρο στην ζωή μας , εμπεριέχει γνώση, εμπειρία, υποχρέωση αλλά και διεκδίκηση. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι καίριας σημασίας . Σύμφωνα με το ρητό του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη    «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», και το ρητό του Αρχαίου Έλληνα ιστορικού Πλούταρχου «Υγιεία τίμιον αλλ’ ευμετάστατον», ερχόμαστε σήμερα χιλιάδες χρόνια μετά να συμφωνήσουμε, αλλά  τα εφαρμόζουμε;

Υπάρχουν ασθενείς, που δεν γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία τους, παρά μόνο όταν αρχίσουν να πονούν κάπου. Υπάρχουν ασθενείς που το γνωρίζουν, αλλά δεν μπορούν να το διαχειριστούν ή αδιαφορούν. Έτσι αρχίζοντας από την πρόληψη, χωρίς όμως να μας γίνει εμμονική διαταραχή, επιτυγχάνουμε τον έλεγχο ο οποίος βοηθά στην συνεχή υγεία ή στην γρηγορότερη ίαση. Είναι γνωστό πόσο έχει προχωρήσει η Ιατρική και είναι άδικο να φεύγουν άνθρωποι από αμέλεια.

Στα θέματα της διατροφής θα ήθελα να τονίσω πως συχνά κάνουμε λάθη ακολουθώντας δικό μας δρόμο ή καθόλου δρόμο. Το φαγητό, ως το απαραίτητο  μέσο της βιολογικής μας ζωής, είναι ο μοχλός που άλλοτε μας κρατά υγιείς και ενεργούς, και άλλοτε μας γεμίζει προβλήματα ιδιαίτερα αν αδιαφορήσουμε.

Το κίνητρο μας,  για καλύτερη υγεία, με την ποιότητα να είναι η επιλογή και προτεραιότητα μας, μακάρι να βοηθήσει μέσα από τα άρθρα και  τις συνεντεύξεις ειδικά σε μια εποχή που συνεχίζει να απειλείται από πλείστες γνωστές ασθένειες ιάσιμες ή όχι, με επιπλέον την πανδημία του Covid – 19 . Η άσκηση σε συνδυασμό με την ψυχική ισορροπία συμβάλλει αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά που ήρθατε κοντά μας !

Ελεάννα Σακαρέλλου

 

Γράφει η Αγάθη Ρεβύθη

Πολιτισμός … τι πιστεύουμε πως είναι, ή τι νομίζουμε, μέσα από τις  γνώσεις μας ;  Μας αφορά , κι αν ναι, θέλουμε  να συμμετέχουμε ενεργά; Σύμφωνα με τον ( Arnold J. Toynbee, Βρετανός ιστορικός)

«Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι»

Η διαχείριση της πολιτισμικής ταυτότητας, ως μέρους της διαχείρισης ενός ευρύτερου πολιτιστικού κεφαλαίου και η  διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς,  η οποία παραπέμπει στην  προστασία & διαφύλαξη στοιχείων του παρελθόντος στο παρόν και στο μέλλον, δεν είναι τα μόνα ζητούμενα.  Ο Πολιτισμός θα ανέβει στην πιο ψηλή κορυφή του κόσμου, όταν κανένας δεν θα ζει με την ανέχεια στην αγκαλιά του, κανένας δεν θα αδικείται, κανένας δεν θα βιάζεται με όποιον τρόπο, όταν οι άνθρωποι με ειδικές ή ιδιαίτερες  ικανότητες απολαμβάνουν την εκτίμηση και την φιλία μας. Όταν θα προστατεύονται τα Δικαιώματα του Παιδιού, όταν η φύση, τα ζωάκια  θα γίνουν η  οικογένεια μας. Όταν η ευτυχία δεν είναι ουτοπία.

Στο Peakupnews θα ασχοληθούμε με την λογοτεχνία δημιουργών  από όλη την Ελλάδα, την επαρχία, τα νησιά μας, την Κύπρο μας και όχι μόνον. Ακόμα μέσα  από  αλληλέγγυες συνεργασίες Εθνών του κόσμου θέλοντας έτσι να γνωρίσουμε ή να γνωριστούμε μέσα από σκέψεις και βιώματα.

Με την ίδια οπτική θα ασχοληθούμε με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την μουσική , τις Εικαστικές και άλλες σημαντικές τέχνες.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας, γιατί μαζί θα ενώσουμε τις σκέψεις μας, προκειμένου το Peakupnews   να αποκτήσει ένα κοινωνικό πρόσωπο .

     

 

     

 

 

 

 

- Advertisment -spot_img

Most Popular