Ισορροπημένη διατροφή : «Ισοδύναμα ομάδα φρούτων» Έρευνες έδειξαν

388

Πολλές φορές πραγματοποιώντας μια δίαιτα η οποία χρήζει ακρίβειας, είτε για λόγους νοσήματος όπως ο διαβήτης, είτε για λόγους συνέπειας υγιούς ατόμου για την απώλεια βάρους, προκύπτει η ανάγκη αντικατάστασης τροφίμων  της ίδιας ομάδας . Έτσι επιτυγχάνεται η ποικιλία χωρίς να επέλθει η αλλαγή σε θρεπτικά συστατικά.  Έχοντας πάντα την αρχική ιατρική γνωμάτευση η οποία ελέγχεται σε χρονικά διαστήματα μπορείτε να συμβουλευτείτε τα ισοδύναμα τροφίμων τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την  μερίδα . Παρακάτω δείτε  αναλυτικά τις ομάδες συνεχίζοντας  με την ομάδα των φρούτων.

ΟΜΑΔΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΘΕΡΜΙΔΕΣ

 ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ( 2 ΜΙΚΡΑ Ή 1 ΜΕΓΑΛΟ )

ΑΝΑΝΑΣ ( 3 ΦΕΤΕΣ ) – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ  ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

ΑΧΛΑΔΙ ( 1 ΜΙΚΡΟ ) – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ  ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ( 4 ΜΙΚΡΑ ) – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ  ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ( ¾ ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ )

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ( ½ ΜΕΓΑΛΟ )

ΓΙΑΡΜΑΣ ( 1 ΜΙΚΡΟΣ )

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ( 2 ΜΙΚΡΑ ) – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ( 1 ΛΕΠΤΗ ΦΕΤΑ )

ΚΕΡΑΣΙΑ ( 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ )

ΛΩΤΟΣ ( 1 ΜΙΚΡΟΣ )

ΜΑΝΓΚΟ ( ½ ΜΕΤΡΙΟ )

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ( 2 ΜΙΚΡΑ )

ΜΗΛΟ ( 1 ΜΙΚΡΟ  Ή ½ ΜΕΓΑΛΟ )

ΜΟΥΡΑ ( ¾ ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ )

ΜΠΑΝΑΝΑ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗ ΜΙΣΗ )

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ ( 1 ΜΙΚΡΟ )

ΠΕΠΟΝΙ ( 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΕΤΕΣ )

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ( 1 ΜΙΚΡΟ )

ΡΟΔΑΚΙΝΟ ( 1 ΜΙΚΡΟ ) – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ  ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

ΡΟΔΙ ( ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ) { ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ }

ΣΤΑΦΥΛΙ ( 17 ΜΙΚΡΕΣ ΡΟΓΕΣ )

ΣΤΑΦΙΔΑ ( 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ )

ΣΥΚΟ ( 2 ΜΙΚΡΑ ) – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΦΡΑΟΥΛΑ ( 1 ¼ ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ )

ΧΟΥΡΜΑΣ ( 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ )

ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΟΥ ( ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ )

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σύμφωνα με έρευνες

 Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Μια από τις ανακαλύψεις του είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την όξυνση του οργανισμού. Ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης, δάσκαλος του Ιπποκράτη έλεγε το ίδιο κάμποσες εκατοντάδες χρόνια πριν, οπότε ποτέ γλυκά με αλμυρά ή ξινά, ποτέ φρούτα στο φαγητό

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό, είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται και δημιουργούνται σε όξινο περιβάλλον, αλλά ενώ το λεμόνι σαν τροφή είναι ξινή, όταν εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό έχει αλκαλική αντίδραση!

Κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ’ αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί. Το λεμόνι ανήκει στις εξαιρετικά αλκαλικές τροφές, παρ ότι ξινό, που ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος, με pH 9,0

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;

Άλλοι απαντούν πως φταίει το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του.

Αντίθετα, από τις πλέον όξινες τροφές που οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες, είναι η άσπρη ζάχαρη με pH 5,5. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα (φυσικοί χυμοί) φέρνουν αλκαλικότητα. Αν όμως προστεθεί ζάχαρη, αυτή κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα και από φυσικά αλκαλικές τροφές μετατρέπονται σε όξινες.

Έτσι είναι όλα στα σκευάσματα “φυσικών χυμών” και γι αυτό πρέπει να αποφεύγονται, αλλά και επειδή περιέχουν εντομοκτόνα όπως Η ασπαρτάμη που είναι αποτυχημένο εντομοκτόνο τερμιτών.

Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση “δειγμάτων ιστών».

Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να ανακατεύονται μα γλυκά φρούτα ή με το φαγητό είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί. «Παρόλο που είναι της ίδια οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα, που αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά και προκαλούν μια άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας που οδηγούν σε προβλήματα κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται εκεί μέσα» τονίζει» ο Α. Μοράλες!

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. «Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται – κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση».

Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί:«Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Επιπλέον εάν προσθέτεις στο γεύμα σου φρούτα, χωρίς το σωστό συνδυασμό, προκαλείς αρρώστια μεγαλύτερη από το να μην έτρωγες καθόλου φρούτα»! Και συμπληρώνει: «Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Η τυχαία φρουτοσαλάτα – ανακάτεμα φρούτων όπως να ‘ναι – είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο»

Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα είναι άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες και ότι μόνο το ξινόμηλο ταιριάζει με αυτές και μάλιστα χωρίς λεμόνι ή αλάτι.

Αλλά και με τους καρπούς συμβαίνει κάτι περίεργο: Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό. Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 – 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο.

Το κουκούτσι το καρπουζιού περιέχει μια ουσία που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών, ενεργοποιεί την εξωτερική τους επιφάνεια και επιτρέπει διόρθωση/επούλωση προβλημάτων φλεγμονής. «Το κουκούτσι του καρπουζιού ενεργοποιεί όλο το κυτταρικό σύστημα των νεφρών, επιτρέποντας να κάνει εργασίες, αν όχι ίδιες, τουλάχιστον 50% παρόμοιες μιας σωστής λειτουργίας τους.

Το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους. «Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση των Χιλιανών που λέει: το καρπούζι και το πεπόνι, το πρωί είναι χρυσός, το μεσημέρι ασήμι και το βράδυ σίδηρος». Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο.

«Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουν ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της συγκράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα». Είναι σχεδόν πλήρες γεύμα και απολύτως απαραίτητο να τρώγεται μόνο του, διαφορετικά γίνεται δηλητήριο στον οργανισμό.

Έτσι σε σχέση με τα φρούτα πρέπει να  τρώγονται τα ξινά (όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) μόνα τους και χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μια ώρα να καταναλώνονται τα γλυκά φρούτα 2-3 το πολύ ή ένα κανονικό πρωινό. Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. «Περιέχουν μεταξύ 25 – 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν 8 έως 10 βασικά αμινοξέα»

Επίσης μπορούμε να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα. Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σα να τρως αίμα.

Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο… όχι όλα μαζί και φυσικά η ποσότητα όπως και η ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο.

Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό αναφέρει ο Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν όξυνση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα ή παρόμοια, προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ειδικά το μανταρίνι είναι το «οικολογικό» φρούτο, διότι είναι «το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα – όπως μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο. Σημαντικό αντίμετρο στους αεροψεκασμούς. Ακόμα είναι το πιο πλούσιο σε φολικό οξύ. Γι αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της «δισχιδούς ράχης» και άλλα προβλήματα στο βρέφος.»

Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους: Ο Μοράλες λέει ότι σύμφωνα με τις μελέτες του, όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή ακόμα και λευχαιμία. Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, όπου προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί το μεδούλι των οστών. Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι και ακόμα περισσότερα να πίνετε αλκοόλ μετά.

Ο συνδυασμός Αβοκάντο με φύτρο Άλφα-άλφα και μια κουταλιά μέλι είναι εξάλλου ιδανικός για να φτάσει άντρες και γυναίκες στα ουράνια…

Το 90% των φρούτων έχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση του βάρους ενώ δεν ισχύει πως η μπανάνα, το αβοκάντο το φουντούκι κ.α. προσθέτουν πάχος. «Αυτό που παχαίνει είναι οι συνδυασμοί». Επίσης τα φρούτα σαν επιδόρπιο παχαίνουν. Μπορούμε να τα τρώμε 1 ώρα πριν το γεύμα. Άλλα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στη μείωση του βάρους τρώγοντας τα μόνα τους για πρωινό είναι: ανανάς , σταφύλια και η Φυσαλίς (Golden Berry)

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο ακόμα πιο αλλεργικό με το γάλα γιατί η βρουμελίνη που περιέχει γίνεται τοξική όταν αναμειγνύεται με αυτό. «Χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κατσαρίδες. Πάρτε ένα φρέσκο κομμάτι ανανά, ανακατέψτε το με οτιδήποτε γαλακτερό, βάλτε το στη γωνία που μαζεύονται οι κατσαρίδες και την άλλη μέρα θα τις βρείτε με τα πόδια ψηλά, αν και θεωρούνται το πλάσμα που αντέχει περισσότερο στην πυρηνική ακτινοβολία! Δυστυχώς στην αγορά είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα πωλούνται τέτοια γιαούρτια και μάλιστα με επιτυχία. Επομένως να θυμάστε το γιαούρτι με ανανά είναι δηλητήριο

Το καρπούζι θέλει … αποκλειστικότητα: Τα φρούτα πλούσια σε σίδηρο όπως μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, οξειδώνονται με την επαφή τους με τον αέρα. Όμως το καρπούζι επηρεάζεται ακόμα περισσότερο αφού στα 30 λεπτά παράγει αρσενικό 0,5%, που αυξάνεται σε 3% αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα και αλκοόλ! Το καρπούζι είναι ένα φρούτο πολύ ζηλιάρικο, γιατί τρώγεται μονάχα μόνο του, αλλά και πολύ κοινωνικό, γιατί πρέπει να προσκαλέσεις φίλους σου και να το φάτε όλο αμέσως μόλις το κόψετε.Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν το συνδυάζουμε με άλλα φρούτα κι ακόμα περισσότερο με γάλα. Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν δίνει μια λύση: «Εάν το καλύψεις με διαφανές σελοφάν και το βάλεις στο ψυγείο, δεν θα μολύνει κανένα άλλο φρούτο με αρσενικό.

Όταν πας να το φας, πρέπει να κόψεις ένα στρώμα από το κόκκινο μέρος του, πάχους 1,5 εκ και έτσι το υπόλοιπο παραμένει απολύτως κατάλληλο. Θυμήσου πως, όταν τρως πολυκαιρισμένο καρπούζι, εκτεθειμένο στον αέρα, τρως καθαρό αρσενικό.

Στην φρουτοθεραπεία διαψεύδεται ότι η μπανάνα παχαίνει όταν την τρως το βράδυ, όπως συνήθως λέγεται. Παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη κι όταν την τρως σε κάνει να θες κι άλλο, λέει ο Α. Μοράλες. Επίσης βοηθά στην αϋπνία εάν τρως μία μπανάνα κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες. Το εσωτερικό της φλούδας της χρησιμοποιείται για να θεραπεύει μύκητες και μαύρες ελίτσες στα πόδια.

Ξινά φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς, μόνα τους όχι όλα μαζί, το πρωί.

Γλυκά φρούτα επίσης μόνα τους και ποτέ σαλάτα: Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, μάνγκο.

Το 90% των φρούτων θεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.

Τα φρούτα τρώγονται 1 ώρα πριν από το γεύμα ή 2 ώρες μετά.

ΠΟΤΕ…

* Μείξη φρούτων, ειδικά το πρωί

* Υπερβολική κατανάλωση φρούτων

* Κατανάλωση φρούτων για επιδόρπιο (Μεσογειακή συνήθεια)

* Σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα (μοντέρνα κουζίνα)

* Λεμόνι με αλάτι (καταστρέφει αιμοσφαίρια, αναιμία)

* Αβοκάντο με αλάτι (αιματολογικό νόσημα)

* Ανανά με γάλα ή αλάτι (σκοτώνει κατσαρίδες)

* Καρπούζι με γάλα ή αλκοόλ

* Πεπόνι με γάλα. (ούτε μεταξύ τους ανανά, καρπούζι, πεπόνι)

* Μάγκο πράσινο με αλάτι και με αλκοόλ ή ξύδι

* Μπανάνα για έχοντες τρεμούλα ή πάρκινσον

* Σαλάτες με πολύ αλάτι, ξύδι ή και με αλκοόλ

* Ξινά φρούτα ούτε μεταξύ τους, ούτε με γλυκά φρούτα, ούτε με λίπος (κίρρωση)

* Ξηροί καρποί σε υπερβολική ποσότητα (τοξικοί)

Να θυμάστε:

* Το 90% των φρουτοθεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.

* Τα φρούτα τρώγονται 45 λεπτά και πάνω ΠΡΙΝ το γεύμα και 2-3 ώρες μετά

* Καρπούζι. Μόνο του και γρήγορα στο ψυγείο με σελοφάν. Κουκούτσια για  νεφρά

* Μπανάνα για αϋπνία, για μύκητες και εξογκώματα ποδιών

* Αβοκάντο, μπανάνα, αμύγδαλα, φουντούκια δεν παχαίνουν σε λογικές ποσότητες.

* Αβοκάντο σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στιγμή … με μέτρο

παχαίνει, αλλά όχι αν καταναλώνεται μόνο του μέσα σε πράσινη σαλάτα.

* Μείωση βάρους: Ανανάς, αχλάδια, σταφύλια, Golden Berry

* Μανταρίνι. Καθαρίζει το σώμα από τα βαριά μέταλλα (αντίμετρο στους αεροψεκασμούς)

* Ρόδι για σωματική αδυναμία

* Σαλάτες. Μόνο το ξινόμηλο συνδυάζεται

* Ξηροί καρποί σε λογικές ποσότητες

* Πρωινό. Πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς μούρα, γκρέιπφρουτ, όχι όλα μαζί

* Μεσημέρι. Καρύδια, αμύγδαλα φιστίκια, σουσάμι, αράπικο φιστίκι, μακαντάμια, φουντούκια, καρύδα, αβοκάντο.

( Πηγή από το terrapapers )

 

Ελεάννα Σακαρέλλου

Ειδικός εφαρμογών διαιτητικής/διατροφολογίας